суботу, 7 жовтня 2017 р.

День юриста

6 жовтня учні 8 - 11класів здійснили екскурсію до Чутівського районного суду та відділення поліції(ВП), в ході якої взяли участь у квесті. Начальник служби кадрового забезпечення ВП Сергій Бездітко ознайомив школярів зі структурою, системою національної поліції, розповів про професією поліцейського та відповідні навчальні заклади, в яких можна її здобути. Учні з цікавістю розглянули види зброї та захисний одяг поліції. 
Працівники суду провели цікаву гру на тему: «Не давай оцінку людині лише за зовнішнім виглядом», під час якої за зовнішністю діти повинні визначити, хто яку посаду обіймає. Завдання виявилось не з легких, адже учні відгадали лише поліцейського.
Суддя Я. Лана провела засідання суду. Вона «розглянула» справу про злочин у сфері обігу наркотичних засобів.
Поліцейський Віталій Осташ детально розповів школярам про процедуру обшуку та відтворив її практично.
Начальник правової допомоги В. Гнатенко та головний спеціаліст бюро правової допомоги А. Турчин звернули увагу підлітків на сутність та значення норм права, надали коротку інформацію про систему безоплатної правової допомоги, застосування норм права на практиці. Також присутнім показали відеоролик про кримінальну відповідальність неповнолітніх і про життя за гратами.